Een belangrijke kostenpost van onze auto is de autoverzekering. Deze is natuurlijk verplicht. Wat we vaak vergeten is om jaarlijks te controleren of de verzekering nog de juiste dekking biedt en vooral om de autoverzekering te vergelijken.

Goedkope autoverzekering

Verzekeraars zijn elkaar flink aan het beconcurreren om jou als auto-eigenaar over te halen om een autoverzekering af te sluiten. Dit zorgt voor goedkopere tarieven met behoud van een goede dekking. Het verschil in premie tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering kan al gauw tientallen euro’s zijn per maand. Dat betekent per jaar een besparing van enkele honderden euro’s!

Bij Independer kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Zo zie je dat budgetaanbieders zoals Allsecur of Inshared goede polissen aanbieden en aan de hand van de reviews zie je ook dat ze goede waarderingen krijgen.

All Risk vs WA

Het is gebleken dat mensen vaak te lang All Risk verzekerd zijn terwijl de auto eigenlijk al te oud is. Ongeveer vanaf 10 jaar volstaat een WA autoverzekering. Dit levert ook premievoordeel op. Dit zal over het algemeen niet heel veel zijn, op jaarbasis misschien 150 euro.

Voordat je je rijk rekent, is het wel raadzaam om wat kleine letters te checken bijvoorbeeld over eigen risico en over bijvoorbeeld de nieuwwaardevergoeding. Per autoverzekeraar kunnen de verschillen soms dan groot zijn.