Autobekleding reinigen

Autobekleding reinigenDe autobekleding krijgt het over het algemeen best zwaar te verduren. Slijtage en knoeien van van alles zorgt ervoor dat na verloop van tijd de autobekleding er groezelig uitziet. Het reinigen van de autobekleding kan dan toch alweer een groot verschil maken. Het is aan te raden om met een bepaalde regelmaat de autostoelen schoon te maken. Zeker lederen autobekleding en alcantara autobekleding hebben goed onderhoud nodig. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat een ouderwets sopje nou niet direct het meest geschikt lijkt om dat klusje mee te klaren.

Autokleding reinigen, hoe dan?

Allereerst is een goede voorbereiding het halve werk. Stofzuig de autostoelen grondig. Mocht je een compressor hebben dan is het absoluut aan te raden om met een luchtpistool stof weg te blazen. Gebruik bij het stofzuigen een smalle mond zodat je beter in allerlei hoeken en spleten kunt komen.

Vervolgens is het van belang dat je de juiste schoonmaakmiddelen koopt die geschikt zijn voor stoffen autobekleding of leren autobekleding.

Stoffen autobekleding reinigen

De meeste auto’s hebben autostoelen met stoffen bekleding. Voordeel van stoffen autostoelen is dat ze eenvoudiger te reinigen zijn, omdat ze beter bestand zijn tegen wat sterkere schoonmaakmiddelen en hoe steviger geschrobd kunnen worden. Ga bij voorkeur naar een autospeciaalzaak zoals Brezan om je goed voor te laten lichten over de diverse schoonmaakmiddelen. Over het algemeen bieden de bekende merken zoals Valma, Turtle Wax of Sonax goede bekledingsreinigers.

De meeste bekledingsreinigers zijn spuitbussen die je aanbrengt en even moet laten intrekken. Doe dit in delen, bijvoorbeeld is de zitting van de autostoel. De verpakking geeft aan hoe lang je moet wachten om het vervolgens te reinigen. Gebruik vervolgens een fijn borsteltje zoals een nagelborstel om het vuil eruit te schrobben.

Verwijder het schoonmaakschuim met een zachte doek, het liefst een witte zodat je goed kunt zien wanneer het doek vies is en je een nieuwe moet pakken. Anders, als het doek vies is, smeer je het vuil weer in de autobekleding.

Zitten er hardnekkige vlekken op de autostoelen zoals teer, vet of roest gebruik dan schoonmaakzeep zoals Shout, ossengalzeep of garagezeep. Wrijf de vlek ermee in. Schrob lichtjes met de nagelborst om de vlek op te lossen.

Bekijk hieronder een uitgebreide video over stoffen autobekleding reinigen:

[youtube id=”Y2yiBJSlnuw” width=”600″ height=”350″]

Stoomreiniger autobekleding