Auto-onderhoud

Het belang van onderhoud aan je auto wordt vaak onderschat. Hoewel zelfs bij je autorijlessen al aandacht wordt besteed aan de belangrijkste onderdelen van de auto onder de motorkap, blijkt uit cijfers dat we weinig doen aan auto-onderhoud. Dit begint met het af en toe bijvullen van koelvloeistof, olie en bandenspanning tot het reviseren van belangrijke onderdelen om de zoveel kilometer.

Regelmatig een onderhoudsbeurt kan een flinke besparing opleveren aan onderhoudskosten wanneer het te laat is. En ook bij een apk kom je minder voor verrassingen te staan. Met name het klein onderhoud aan de auto kun je meestal zelf doen. Groot onderhoud aan de auto wordt doorgaans door de garage gedaan, echter kan het helpen om te weten wat er bij groot onderhoud wordt gedaan, zodat je eventueel al zelf bepaalde zaken kunt controleren en verhelpen.

Auto wassen

Helaas krijgt auto wassen onvoldoende de aandacht die het verdient. Het is ten eerste van belang om het goed te doen om beschadiging van de autolak te voorkomen. Lees verder hoe je het beste een auto kunt wassen.

Kleine beurt auto

Hoewel er tegenwoordig niet veel verschil meer zit tussen de officiƫle kleine onderhoud en grote onderhoud, bedoelen we tegenwoordig met kleine beurt aan de auto die zaken die we eenvoudig zelf kunnen doen. Bekijk wat je zelf kunt doen.

Grote beurt auto

Zoals gezegd is er geen duidelijk verschil meer tussen klein en groot onderhoud. Het is van belang om te achterhalen welke zaken je garage checkt bij onderhoud en wat de onderhoudsintervallen zijn van je auto. Bekijk wat vaak valt onder grote beurt van de auto.

APK

Een APK betreft in principe geen onderhoud aan de auto. Het betreft het controleren van de werking van de belangrijkste onderdelen van de auto, zodat het veilig is om te rijden. Bekijk wat de belangrijkste APK onderdelen zijn.