Is uw garage veilig genoeg? Kunt u er zeker van zijn dat uw auto nog op zijn plaats staat als u ’s ochtends naar de garage gaat? Uw auto, en andere eigendommen die u daar bewaart, zijn daar verborgen voor de ogen van vreemden. Dit betekent echter niet dat dieven er geen oogje op hebben. Inbrekers zijn niet dom – als het breken van de deur moeilijk lijkt, kiezen ze enkele zwakkere plekken in de garage.

Daarom moet u aandacht besteden aan de hele garage. Het is niet genoeg om enkel op het slot te letten.

We raden u aan om voor een uitgebreide beveiliging te zorgen. De investeringen zijn niet groot, maar de voordelen blijven tientallen jaren aanwezig.

1. Versterkt de wandconstructies

Als uw garage meer dan 20 jaar oud is, moet u zeker haar de muren kijken.

2. Beveilig de voordeur

Over het algemeen zijn oude deurkozijnen losjes aan de wandconstructies bevestigd. Vroeger werden houten deurkozijnen bevestigd aan houten tegels, die op hun beurt tussen de bakstenen werden gedrapeerd. Tegenwoordig zitten dergelijke tegels los en houden ze de deurkozijnen niet meer stevig op hun plaats.

3. Sloten en grendels

Garagedeuren zijn meestal tweezijdig. Eén van de zijden is actief en de andere is passief. Toch zijn beide zijden even belangrijk. U moet de sluitingen van de passieve zijde van de deur onderzoeken en indien nodig de garanties versterken. Kijk ook naar het deel van de slagplaatsen. Deze kunnen ook wat versterking nodig hebben. De vergrendeling van de sloten is nogal eens versleten, of de slagplaat is niet goed genoeg. Houd er rekening mee dat het inbrekers niet kan schelen welke kant van de deur zwakker is.

Vervang indien nodig de passieve zijsloten door nieuwe, of gebruik een willekeurige deurgrendel. Zo kan de garagedeur met één enkele beweging veilig worden gesloten.

Welk type garageslot moet u gebruiken?

Zogenaamde garagesloten en hangsloten zijn gebruikelijke sluitmethoden. De eerste is met een grote vergrendeling aan de binnenzijde van de deur of met een hangslot buiten. Beide zijn geschikt om de deur te beschermen. We hebben klanten ontmoet die beide sloten tegelijkertijd gebruiken. De meest interessante oplossing voor bescherming is wanneer het cilinderkanaal van het cilinderslot aan de rand is voorzien van een hangslot. Dat zorgt ervoor dat het dievengilde uw garage zal overslaan.

Voor meer informatie over garage te beveiligen, bezoek de website van slotenmaker.mobi in Weert!